Velkommen til Grundejerforeningen Fjordparken
22-08-2024
Kystsikring
Der har i mere end et årti, været et stærkt ønske om kystsikring af vores område, og nu sker det. Mange ihærdige sjæles kamp, for at få et kystsikringsprojekt op at stå, har båret frugt. Projektet er godkendt af Frederikssund Kommune og digelag oprettet.
Det er planlagt, at der i løbet af efteråret 2024 vil blive opført dige mod nord og spuns/dige mod øst mellem sommerhusene og kysten for at forhindre oversvømmelse ved fremtidige storme.
Projektet er sendt i udbud i august 2024, så den fysiske afskærmning mod fjorden kan etableres i år, mens pumper, færdiggørelse af overgange m.v. tilføjes i 2025.
For at kunne sikre området optimalt bliver diget ca. 2,4 meter højt målt fra vandoverfladen ved normal vandstand mod fjorden (øst) og ca. 2.1 mod nord. I forhold til terræn bliver højden varierende op til omkring halvanden meter, så det stadig bør være muligt at se fjorden og engen fra de nærmest liggende huse.
Der skal bygges to diger - et nordligt, som bliver ca. 195 meter langt, samt et østligt, som bliver en kombination af et dige, ca. 85 meter langt, og en såkaldt spunsvæg, som bliver ca. 330 meter langt. En spunsvæg er typisk konstrueret af spunsjern og kendes bl.a. fra havneanlæg og byggeprojekter, hvor store jord- eller vandtryk skal kunne modstås.
Ejendomme, der opfylder kriterierne, har pligt til at deltage i digelaget og det er tinglyst på ejendommen.
For yderligere oplysninger henvises til digelagets hjemmeside Hyllingeriisdiget samt Frederikssund Kommunes hjemmeside Digeprojekter/Hyllingeriis
25-01-2023
Vi har fået andel i kystbeskyttelsespuljen: 2,1 millioner kr. Læs artikel her
01-06-2022
Læs referatet fra grundejermødet om kystsikring i Hyllingeriis den 19. maj i Frederikssund: www.frederikssund.dk/hyllingeriisdige
11-04-2022
Orienteringsmøde den 19. maj
Informationsmøde om kystbeskyttelsesprojektet bliver den 19. maj 2022. Indkaldelse kommer i e-boks. Mødet afholdes i Frederikssund og tidspunktet bliver ca. kl. 17-19.
16-11-2021
Orienteringsmødet er udsat til maj
Frederikssund Kommune arbejder fortsat sammen med Niras på det endelige projekt, hvor det p.t. navnlig er adgangsvejen til rensningsanlægget, som giver udfordringer. Kommunen har tilkendegivet, at orienteringsmødet vil blive udskudt til maj, hvor der vil komme nærmere information.
Husk at I kan holde Jer opdateret på Kommunens hjemmeside her: Hyllingeriis - Frederikssund Kommune
20-08-2021
Bestyrelsen har tidligere orienteret om, at Frederikssund Kommune vil indkalde til et generelt orienteringsmøde medio august.
Men det har vist sig nødvendigt at foretage yderligere boreprøver, inden man kan lægge sig fast på et endeligt forslag. Disse boreprøver foretages i uge 33 og 34.
Der arbejdes derudover med forskellige overvejelser om afslutningen op mod rensningsanlægget. Kommunen har i den forbindelse drøftelser med Novafos og lodsejerne omkring vejen.
31-05-2021
Nyt om Kystbeskyttelse
Som tidligere oplyst, har Frederikssund Kommune overtaget projektstyringen i forhold til etablering af kystbeskyttelse. Kommunen har antaget Niras som rådgiver.
Kommunen indkalder medio juni til møde med de direkte berørte medlemmer, hvilket vil sige medlemmer med grunde ud til fjorden og medlemmer med grunde i den nordlige del af udstykningen. Der vil i august måned blive indkaldt til et møde, hvor alle foreningens medlemmer vil blive indbudt. Efter planen skal der ligge et færdigt projekt til myndighedsgodkendelse til september.
Læs også hvad Frederikssund Kommune skriver :Hyllingeriis - Frederikssund Kommune
08-12-2020
Frederikssund Kommune har lavet en foreløbig gennemgang af foreningens reviderede ansøgning af 11. september 2020 om Kystbeskyttelse. Kommunen har fortsat en række bemærkninger til projektet, herunder spørgsmål om den tekniske udformning, prisen på projektet og den væsentlighedsvurdering, som skal foretages i forhold til Natura2000 området. Kystbeskyttelsesgruppen har haft et møde med kommunen for at undersøge den bedste måde at holde fremdrift i projektet. Efter drøftelse i bestyrelsen har bestyrelsen besluttet at bede kommunen om at overtage projektstyringen. Det vil efter vores vurdering bedst muligt sikre den detaljeringsgrad i projektet, som kommunen har brug for for at kunne tage stilling. Vi vender tilbage, så snart vi får en tilbagemelding fra kommunen. Denne nye udvikling betyder samtidig, at der i starten af det nye år, vil blive udarbejdet en ny tidsplan.
Bestyrelsen har i lyset af denne udvikling rettet henvendelse til kommunen med henblik på, at watertubes ved fremtidig stormvarsel bliver udlagt, så en større del af foreningen bliver beskyttet mod høj vandstand.
05-10-2020
Den reviderede ansøgning kan læses herunder. Vi regner med at vi kan holde et møde med kommunen efter efterårsferien, med henblik på det videre forløb.
07-05-2020
Dagens gode nyhed:
Plan- og Miljøudvalget i Frederikssund Kommune har den 5. maj 2020 besluttet at fremme vores digeprojekt som et fælleskommunalt projekt. Det betyder, at sagen bringes videre til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen senere på måneden. Bestyrelsen arbejder fortsat videre med nogle tekniske udfordringer, som skal på plads inden en endelig ansøgning, ligesom der skal udarbejdes udkast til vedtægter for et digelav og en fordelingsnøgle.
Når ansøgningen ligger færdig, vil vi forsøge os med beboer-møder i mindre grupper, så alle på corona-venlig vis kan få lejlighed til høre nærmere, stille spørgsmål og komme med eventuelle bemærkninger.
Referatet fra mødet i Plan og Miljø udvalget er offentliggjort. Følg linket her under:
16-07-2020
Beboermøder 20. juni 2020 i GF Fjordparken fra kl. 10 – 15:
På grund af corona-situationen blev der i løbet af dagen afholdt 5 møder. På alle møder deltog foreningens rådgiver Henrik Lynghus og formand Hanne Rahbæk. Der var i alt 51 parceller repræsenteret under møderne, ligesom der efterfølgende har været kontakt til enkelte medlemmer om særlige spørgsmål.
Alle beboere var positive omkring projektet. Der var ingen, der var i mod den løsning, som blev skitseret med en blanding af spuns og dige.
I nord foretrækker beboerne, at stien laves på ydersiden af en spuns og uden jordopfyldning, sådan at der ikke bliver indbliksgener fra gående færdsel.
Der var en udtalt holdning om, at der i al væsentlighed er én prioritet – at få etableret en kystbeskyttelse. Der var overvejende stemning for, at kystbeskyttelsen ikke skal søges udvidet til at omfatte andre end GF Fjordparken, hvis en sådan udvidelse vil påvirke tidshorisonten for gennemførelsen af projektet.
Læs også hvad Frederikssund Kommune skriver :
https://www.frederikssund.dk/Borger/Natur-og-trafik/Kystbeskyttelse/Digeprojekter/hyllingeriis
28/10-2019
Nyt fra seneste bestyrelsesmøde den 10. oktober 2019 kl. 18.00
På seneste bestyrelsesmøde, var kystbeskyttelse af vores område, endnu engang det vigtigste punkt på dagsordenen. Vi drøftede den lange sagsbehandlingstid af vores ansøgning, og hvad vi som bestyrelse kan gøre aktivt for at fremme processen. Vi besluttede endnu engang at rykke kommunen for fremdrift i sagen. Det brev formanden har skrevet til kommunen, kan læses herunder, samt notat fra Henrik Lynghus, som vedhæftes brevet:
8/8-2019
Bestyrelsen havde en forventning om, at vi henover sommeren ville få vores digeprojekt behandlet hos Frederikssund Kommune, sådan at vi kunne få indhentet tilbud på udførelsen med det formål at afholde generalforsamling og få projektet iværksat i løbet af efteråret. Sådan kommer det desværre ikke til at gå.
Kommunen har meddelt, at man tidligst ultimo august kan give besked på, hvornår vores ansøgning vil blive behandlet.
Vi har derfor skrevet til kommunen som vedhæftet herunder, og håber, at ansøgningen i al fald bliver behandlet i det tidlige efterår.
Bestyrelsen vil på førstkommende møde medio august 2019 drøfte, om vi kan gøre yderligere for sagens fremme og vender tilbage, så snart vi ved noget mere.
Formand Hanne Rahbæk
19/6-2019
Efter drøftelse med kommunen er der foretaget ændringer og justeringer i den oprindelige ansøgning om kystbeskyttelse. Den endelige ansøgning, hvoraf de væsentligste bilag kan ses her under, er indgivet til kommunen den 28. maj 2019. Vi melder ud, så snart vi har nyt fra kommunen.
Bestyrelsen
21/3-2019
Hovedansøgningen ligger klar herunder til interesserede læsere. Bestyrelsen understreger, at der kan ske mange ændringer i digets linjeføring og udformning både under myndighedsbehandlingen og ved indhentelse af tilbud fra entreprenører, samt at der kan støde flere ansøgninger til i forløbet.
Der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, når vi har et konkret forslag, som medlemmerne kan tage stilling til, også med kendskab til økonomi m.v. Spørgsmål eller kommentarer til ansøgningen besvares på bestyrelsen@gf-fjordparken.dk og IKKE på Facebook.
God fornøjelse
Bestyrelsen
8/3-2019
I samarbejde med foreningens rådgiver Henrik Lynghus, har vi nu udformet og afsendt de ansøgninger, som er nødvendige for at kunne realisere et dige.
Det er foreløbig afklaret med kommunen, at der skal indgives følgende ansøgninger: Tilladelse til vandløbsregulering, VVM-screening, Konsekvens- og væsentlighedsvurdering i forhold til Natura2000 m.v., Landzonetilladelse, Ansøgning om dispensation fra Kystbeskyttelseslinjen, Dispensation for afstand til vandforsyning og Undersøgelse om kulturminder. Der er dialog med kommunen om eventuel anden myndighedsbehandling, som skal foretages, og der kan komme flere ansøgninger til i forløbet.
Projektet tager udgangspunkt i den linjeføring, som er foreslået af Niras med enkelte ændringer (se Niras projekt her). Det er i forbindelse med gennemgangen konstateret, at der ikke på jord ejet af foreningen, er plads til etablering af dige i nord. Projektet beskrives derfor i ansøgningen med en spunsvæg, som til en højde af 0,7 m dækkes med jord, med mulighed for beplantning, for at diget skal falde mest naturligt ind i omgivelserne. Selve udformningen af digerne, og de øvrige sikringsanlæg, kan blive ændret efter krav fra kommunen i forbindelse med myndighedsbehandling, eller efter oplæg fra entreprenør i forbindelse med indhentning af tilbud.
Det endelige projekt med oplysning om pris m.v. vil blive forelagt på en generalforsamling, hvor foreningens medlemmer vil skulle tage stilling til gennemførelsen af projektet.
/Hanne Rahbæk
Formand GF-Fjordparken
13/1-2019
For tredje gang i år, er der varsling om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord. Frederikssund Kommune har denne gang lavet et depot med sandsække ved nr. 127-129. Vi opfordrer til, at man holder sig orienteret på Frederikssund Kommunes hjemmeside her.
Varsling om forhøjet vandstand kan findes på DMI's hjemmeside: https://www.dmi.dk/hav/maalinger/vandstand/
Her kan interesserede læse Frederikssund Kommunes indsatsplan ved forhøjet vandstand: Indsatsplan
Bestyrelsen
1/1-2019
Bestyrelsen ønsker alle et godt nytår, og her på årets første dag, er vinterens første truende storm på vej. Der kan være risiko for forhøjet vandstand, så vi opfordrer til, at man holder sig orienteret på Frederikssund Kommunes hjemmeside her.
Varsling om forhøjet vandstand kan findes på DMI's hjemmeside: https://www.dmi.dk/hav/maalinger/vandstand/
Her kan interesserede læse Frederikssund Kommunes indsatsplan ved forhøjet vandstand: Indsatsplan
Bestyrelsen